Malzemeler.
GEREKLİ MALZEMELER (8 Kişilik)
* 2 tane yufka
* 1/2 kilo ıspanak
* 1 büyük soğan
* Yeteri kadar tuz, karabiber
* 2 su bardağı süt
* 1 su bardağı kaşar peyniri
* 1 tane yumurta
* Sosunun malzemesi
* 2 su bardağı süt
* 2 yemek kaşığı un
* 1 su bardağı peynir
* 1 yumurta
Yapılışı:
Beşamel Soslu Ispanak Böreği
1 - Ispanakları ayıklayıp yıkayın ve süzgeçte suyunu iyice süzün,piyazlık olarak doğradığınız soğanla karıştırarak içine karabiber koyun.
Daha sonra yufkaları açarak dörde bölün.
2 - Yufkaların üzerine ıspanak koymadan önce bir yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın.Ardından içine ıspanak serperek geniş tarafından sarın ve gül böreği gibi kıvırarak tepsiye dizin.
Sosunun hazırlanışı:
1 - 2 kaşık unu 1 kaşık margarinle hafif kavurun, sütü azar azar ilave ederek muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın.
2 - Hafif soğuyunca içine yumurta kırarak iyice karıştırın.Böreklerin üzerine eşit olarak koyup, peynir serpin. 200 derecede 25 dakika pişirin. Sıcak olarak ikram edin.