Malzemeler:
2 yufka
1 yumurta
üstü için 1 yumurtanın sarısı
100 gr ufalanmış beyaz peynir
1 avuç ince kıyılmış dereotu
karabiber ve susam
Hazırlanışı:
1- Yumurtayı çırpıyoruz. İçine ufalanmış beyaz peyniri, ince doğranmış dereotunu ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz.
2- Yufkayı açıp yarısına hazırladığımız için yarısını döküp eşit miktarda yayıyoruz. Malzemenin yoğun olduğu taraftan başlayarak kıvırıp rulo haline getiriyoruz. Yağlanmış tepsinin üzerine bükerek şekildeki gibi koyuyoruz. İknci yufkayada aynı işlemi uygulayıp çevresine sarıyoruz.
3- Yumurta sarısına susam ve 1 tutam ince doğranmış dereotunu ekleyip karıştırıp böreğin üzerine sürüyoruz. Önceden ısıtılmış fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz…
Afiyet olsun…
ZEYTİN EZMELİ BÖREK
Malzemeler:
1 yufka
4-5 yemek kaşığı zeytin ezmesi
3-4 yemek kaşığı eski kaşar
Kızartmak için 1/2 çay bardağı sıvı yağ (teflon için)
1 çay tabağı su
Hazırlanışı:
1- Yufakayı 6 veya 8 tercihe göre şeritlere bölüyoruz. uzun ince… Sonrada kenar parçaları alıp diğerlerini ortadan ikiye bölüyoruz.
2- En uç noktaya tatlı kaşığı zeytin ezmesi ve çay kaşığı kaşarı koyup üçgen çekilde kapatıyoruz. Sonra muska haline getiriyoruz. Ucunu suya daldırıp çıkarıyoruz. Ve teflon tavaya yağı koyup kızgın tavaya koyup kızartıyoruz.
3- Kızaran börekleri peçete üstüne alıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun.
Eğer muska şeklinde saramıyorsanız sigara böreği şeklindede sarabilirsiniz…